Slimme rookmelder die werkt met IFTTT

Als je het lijstje met de beste slimme rookmelders bekijkt dan valt misschien op dat de meeste werken met het IFTTT platform. Hiermee wordt het mogelijk om je rookmelder te verbinden met andere smart home apparaten, ook als er geen directe koppeling is.

Zo kun je op deze manier bijvoorbeeld je slimme rookmelder verbinden met je verlichting. Ook zonder directe koppeling met Philips Hue. Ook heb je bij gebruik van IFTTT meer keuze uit het aantal slimme rookmelders.

Welke slimme rookmelders werken met IFTTT?

Niet alle rookmelders werken met IFTTT, maar de onderstaande merken kun je zonder problemen koppelen aan dit smart home platform:

 • Google Nest Protect V2
 • Netatmo slimme rookmelder
 • KlikAanKlikUit ZSD-850 slimme rookmelder
 • Fibaro Smoke Sensor
 • Bosch Smart Home rookmelder

Wat is IFTTT?

IFTTT is een systeem waarmee je verschillende smart home platformen of apps aan elkaar kunt koppelen. Ook als er geen rechtstreekse koppeling mogelijk is. Dit maakt het mogelijk om verschillende smart home systemen aan elkaar te koppelen.

Op deze manier koppel je eenvoudig je slimme rookmelder aan bijvoorbeeld slimme verlichting, speakers of je smartphone. Heel handig om bijvoorbeeld de verlichting te laten reageren bij brand.

Hoe koppel je een slimme rookmelder aan IFTTT?

 1. Installeer de IFTTT app op je telefoon.
 2. Maak een account aan bij IFTTT.
 3. Zoek in de app op het merk van je rookmelder.
 4. Zoek naar de applet voor koppeling met je smart home apparaten.
 5. Volg de stappen in de app om je rookmelder en je smart home device te koppelen met IFTT.
 6. Stel in de IFTTT app in wat er moet gebeuren als je rookmelder afgaat.